Herman Schueremans krijgt allereerste Sector Lifetime Achievement Award op de MIA's

Herman Schueremans krijgt op donderdag 2 februari de allereerste Sector Lifetime Achievement Award op de jubileumeditie van de MIA's. Met deze award brengen VRT en Kunstenpunt hulde aan een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ondersteuning en ontwikkeling van de Vlaamse muzieksector. De Sector Lifetime Achievement Award zal overhandigd worden door Vlaams minster Sven Gatz

"Muziek verenigt"

Herman Schueremans is gekend als concert- en festivalpromotor. Hij staat aan het hoofd van Live Nation Belgium en zijn vlaggenschip Rock Werchter is een internationaal begrip met talloze bekroningen. Het festival laat toe om grote namen naar een klein land als België te halen. Vandaag hoort ons land bij de besten van de wereld.

Herman Schueremans:

"Het was mijn doel om België op muzikaal vlak op de wereldkaart te zetten. Dat is gelukt. Om op de kaart te blijven, moeten we ons met de hele sector voortdurend blijven inzetten. We moeten samenwerken, kansen geven én kansen nemen."

 "Muziek verenigt" is het belangrijkste motto van Schueremans. Ter ere van de tiende editie van de MIA's wordt hij met de Sector Lifetime Achievement Award gehuldigd voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan de ontwikkeling van de Vlaamse - en Belgische - muzieksector.

Meer nieuws

Bazart wint 'Hit van het jaar' met Goud. Ontdek alle winnaars in de andere categorieën.

Ben jij er morgen al bij op de MIA's 2016 in Paleis 12?