De genomineerden voor De MIA's zijn gekend!

Maar liefst 40 groepen en artiesten maken kans op een prestigieuze award tijdens deze jubileumeditie. 

De Vlaamse muziek- en showbizzjournalisten hebben per categorie vier genomineerden geselecteerd en jij bepaalt wie deze prijzen in ontvangst mag nemen. Stemmen kan vanaf nu.

 

Wie zijn de grote kanshebbers?

 

De heren van Bazart maken het meeste kans om als de grote slokop van de avond naar huis te gaan. Met zeven nominaties op zak kunnen de MIA’s een feestelijk sluitstuk worden van hun gouden jaar. 
 

Nederlandstalig zit duidelijk in de lift. Ook Tourist LeMC kaapt maar liefst vier nominaties weg. Het Zesde Metaal kan rekenen op drie nominaties. Frontman Wannes Cappelle is daarnaast ook genomineerd voor 'Auteur/componist'.
 
Ook voor het net opgerichte Warhaus wordt het een spannende avond. De band rond Maarten Devoldere (Balthazar) is eveneens drie keer genomineerd. Warhaus doet het daarmee even goed als Goose en Stan Van Samang.
 

In de categorie 'Hit van het jaar' zullen Tourist LeMCBazartMilow en Lost Frequencies het tegen elkaar opnemen. Nieuw is dat je op voorhand al kan stemmen voor je favoriet voor deze MIA der MIA’s. 
 

De MIA's worden uitgereikt op donderdag 2 februari tijdens een wervelende liveshow en jij kan erbij zijn. Heb jij je tickets al? 

 

Meer nieuws

Bazart wint 'Hit van het jaar' met Goud. Ontdek alle winnaars in de andere categorieën.

Ben jij er morgen al bij op de MIA's 2016 in Paleis 12?