Dit zijn de winnaars van de Sectorawards

De voorbije weken werden de Sectorawards al uitgereikt. Hiervoor sloegen VI.BE en de VRT de handen in elkaar met Proximus. De winnaars in de sectorcategorieën werden de afgelopen weken verrast met een MIA. Elke overhandiging werd ingeblikt op video. Een overzicht van de video’s kan je hier bekijken.


Dit zijn de winnaars van een MIA in de categorieën ‘Artwork’, ‘Auteur/componist’, ‘Live act’, ‘Muzikant’, ‘Producer’, ‘Videoclip’ en de 'Sector Lifetime Achievement Award'.

Live Act - Balthazar

Al jaren staat Balthazar live garant voor knallende en pakkende optredens. De band bouwde zo in eigen land en internationaal een trouw publiek op.

Auteur/componist - Stefaan Fernande

‘Nobelprijs’ van Clouseau. ‘Porselein’ van Yasmine. ‘Vuurwerk’ van Camille. Al deze nummers hebben een ding gemeen: Stefaan Fernande. Een zeer logische keuze voor de Sectoraward voor beste auteur/componist dus. Jammer genoeg moesten we vorig jaar veel te vroeg afscheid nemen van Stefaan. Kris Wauters overhandigde de Award aan zijn moeder.

Videoclip - Charlotte Adigéry & Bolis Pupul - ‘Bear with me (and I’ll stand bare before you)’

Geen clip die zo goed de gevolgen van een lockdown wist weer te geven als de clip die Alice Kunise regisseerde voor het nummer ‘Bear with me (and I’ll stand bare before you)’ van Charlotte Adigéry & Bolis Pupul. Goede vriendin Elodie Ouedraogo mocht hen dan ook de Sectoraward voor ‘Beste videoclip’ overhandigen.

Producer - Jasper Maekelberg

Met het album ‘Night Funeral’ dat hij uitbracht met zijn eigen band Faces On TV wist Jasper Maekelberg in 2018 al heel wat potten te breken, maar ook als producer is hij een grote naam in België. Van Sylvie Kreusch over Jef Neve tot Gabriel Rios, maar ook Douglas Firs, HypochristmutreefuzzSoldier’s HeartMauro PawlowskiFlying Horseman en Mintzkov.

Artwork - Sylvie Kreusch - Montbray

Niet alleen de plaat zelf, ook het artwork van ‘Montbray’, het debuutalbum van Sylvie Kreusch, is een absoluut pareltje. Samen met Walter Van Beirendonck, een grote fan van Sylvie, werd ze met de MIA verrast op een optreden in het ModeMuseum. De hoes van ‘Montbray’ werd ontworpen door haar beste vriend, kunstenaar Stef Van Looveren.

Muzikant - Mauro Pawlowski

Mauro Pawlowski is al bijna 30 jaar lang een van de meest getalenteerde muzikanten in de Belgische muziekscene bent, en brengt zijn kunnen tot uiting via talloze projecten.

Lifetime achievement award - Jean Kluger

Jean Kluger (°1937) speelde achter de schermen van de muziekwereld als componist, uitgever en producer een onmisbare rol in de voorbije decennia, zowel in België als daarbuiten. Hij ontving de award uit handen van Bart Peeters.

© MIA's
Apple_Music_Badge_RGB_091217