De Week van de Belgische muziek 2022

Na een succesvolle eerste editie krijgt de Week van de Belgische muziek een vervolg. De week van maandag 31 januari tot en met zondag 6 februari staat opnieuw volledig in het teken van Belgische muziek. Initiatiefnemers van het eerste uur VI.BE – het aanspreekpunt voor artiesten en de muzieksector – en de VRT roepen iedereen daarom massaal op om muziek van eigen bodem opnieuw volop in de schijnwerpers te zetten met tal van initiatieven over het hele land.

De verschillende radiozenders - Radio 1, Radio 2, MNM, Studio Brussel en Klara -, de televisienetten Eén en Canvas, en VRT NU zetten in de Week van de Belgische muziek met tal van initiatieven artiesten en muziek van eigen bodem in de kijker. Het hoogtepunt van die week wordt ongetwijfeld de dubbeleditie van de Music Industry Awards (MIA’s) op donderdag 3 februari.

 

Relance van de muzieksector

In 2020 kreeg de muzieksector het hard te verduren. Live spelen kon niet, releases werden uitgesteld, jobs gingen verloren. Als antwoord was er de Week van de Belgische muziek: één grote liefdesverklaring aan muziek van eigen bodem. En of er liefde was: concertzalen, bibliotheken, scholen, platenwinkels, media ... bundelden de krachten. Van een Sportpaleis boordevol kaarsjes tot serenades in elke straat op valentijn: alles stond een week lang in het teken van Belgische muziek, en dat deed de getroffen sector enorm deugd.

Een jaar later kunnen we opnieuw veel meer: zo mogen we opnieuw samenkomen, en livemuziek maakte haar langverwachte terugkeer. Kortom: de tweede editie van de Week van de Belgische muziek wordt nog groter dan de eerste!

 

Week van de Belgische muziek in het hele land

Naast VI.BE en de VRT scharen verschillende media (waaronder Willy, NRJ, Nostalgie en Bruzz) zich opnieuw achter het project en zetten hun programmatie volop in het teken van Belgische muziek. Nieuw dit jaar is dat de Week van de Belgische muziek over het hele land zal leven: RTBF,  Conseil de la musique en Court-Circuit (de steunpunten van muziek in Franstalig België) maken Wallonië warm voor de week. Het wordt een ongeziene coalitie tussen verschillende mediapartners over heel het land. En dat allemaal met eenzelfde gedachte: liefde voor Belgische muziek.

 

Doe ook mee

De Belgische muziekscene is er één om trots op te zijn. En dat mag getoond worden. Van concertzalen tot jeugdhuizen, van platenzaken tot culturele centra, van scholen tot bibliotheken, van violisten tot beatmakers, van muziekfanaten tot occasionele meezingers: al wie een hart heeft voor Belgische muziek, mag die liefde tonen tijdens de Week van de Belgische muziek 2022. VI.BE en de VRT sporen zo aan om er opnieuw één grote liefdesverklaring aan de Belgische muziek van te maken.

Wie jij iets organiseren tijdens de Week van de Belgische muziek? Je vindt alle info op www.weekvandebelgischemuziek.be.

 

Uitkijken naar de MIA’s op donderdag 3 februari

In 2022 pakken de VRT en VI.BE uit met een speciale, dubbele MIA-editie waarbij zowel het muziekjaar 2020 als 2021 aan bod komen. Het uitstellen van de MIA’s vorig jaar was een van de aanleidingen om de eerste Week van de Belgische muziek te organiseren. Na een jaartje is het muziekfeest nu weer helemaal terug van weggeweest.

Geniet van heerlijke muziekacts van de crème de la crème van onze Belgische muzikanten, op donderdag 3 februari in Paleis 12 in Brussel. Voor wie niet kan wachten, is er al meteen goed nieuws: tickets voor de MIA’s zijn vanaf nu te koop. Geniet van heerlijke muziekacts van de crème de la crème van onze Belgische muzikanten, op donderdag 3 februari in Paleis 12 in Brussel.

De genomineerden worden later bekend gemaakt. Hou onze website in de gaten als je op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws over de MIA's.

 

Kom alles te weten over De Week van de Belgische muziek 2022

© MIA's
Apple_Music_Badge_RGB_091217