Coely

Genomineerd in de categorieën Solo Vrouw, Urban, Album en Artwork

Het zijn hoogdagen voor Coely. Als kind danst ze nog met haar moeder op Congolese muziek in de woonkamer en zingt ze in het kerkkoor, tegenwoordig is er geen wei die ze niet aan het shaken krijgt met haar onweerstaanbare hiphop, soul en r&b. Met een festivalopener op Rock Werchter en een afsluiter op de live stage van Laundry Day, en daartussen onder meer een spectaculaire passage op Glastonbury, is 2017 hét jaar van deze hiphopsensatie. Na voorprogramma’s voor sterren als Kendrick Lamar, Snoop Dogg en De La Soul, krijgt ze dit jaar zelf de grote artiestenloge toegewezen voor haar eerste headline show in een uitverkochte AB.

De catchy radiohits ‘Ain’t chasing pavements’ en ‘Don’t Care’ waren al voorlopers, maar in maart stelt ze haar langverwachte debuutalbum ‘Different Waters’ voor. Of ze nu een bad induikt vol roze-witte marshmallows in ‘No way’, of met ‘Celebrate’ een ode brengt aan haar moeder, Coely vinkt alle vakjes aan: catchy funk, een klok van een stem, een internationale sound, maar vooral: een charisma en een attitude waarmee ze Beyoncé zo van de troon kan stoten.

België is allang te klein voor Coely. In het najaar trekt ze met haar clubtournee onder meer naar Londen, Berlijn en Parijs. Wie haar al live zag, weet dat er elektriciteit in de lucht hangt. Seeing is believing, zegt Coely met de knipoog. Kom gewoon kijken. Ik zal proberen om je de beste avond van je leven te geven.

Voor haar debuut ‘Different Waters’ deed Coely een beroep op fotograaf en collage-kunstenaar Jesse Willems, die een moderne hoes met een oude toets in gedachten had. Een wolkenband die hij in een oud National Geographic tijdschrift vond, doorkruist het portret van Coely. De pastelroze achtergrond maakt het beeld compleet. Krachtig en dromerig!

Kijk niet langer naar het buitenland, want de Queen of Soul komt uit Antwerpen. Een eerste MIA zou niet misstaan op haar schouw!

Credits foto’s: Jesse Willems

Palmares

2016 – Solo Vrouw (nominatie)
2013 – Doorbraak (nominatie)
2013 – Solo Vrouw (nominatie)

Meer info

Facebook
Twitter
Instagram