Amenra

Genomineerd in de categorieën Alternative, Groep en Artwork

De weg die AmenRa de laatste jaren heeft afgelegd, lijkt op hun muziek: langzaam opbouwend naar een overdonderd hoogtepunt. Lang waren ze een goed bewaard geheim in de internationale metalwereld, ondertussen kan hun muziek én kunst op wijde erkenning rekenen. Naast succesvolle optredens op Dour en Graspop bracht hun tourkalender uitverkochte concerten in heel Europa, de USA en Canada.

Hun uitverkochte dubbeloptreden in de AB werd door De Morgen wereldtop genoemd, Humo had het dan weer over Een steengoede band (…) een beleving die muziek overstijgt.

De Britse krant The Independent wijdde een volledige pagina aan hun nieuwe album, ‘Mass VI’.  De Nederlandse Volkskrant noemde het album van een doordringende intensiteit. En ze hebben gelijk; de muziek en concerten van AmenRa zijn van een intensiteit die je niet kan faken. Het is een uiting van pijn en troost, die ze ook in hun podiuminkleding en artwork doortrekken.

Het artwork van MASS VI is geïnspireerd op een reeks die topfotograaf Stephan Vanfleteren maakte in opdracht van Museum Oud Amelisweerd: portretten van dode dieren op het platteland, de ultieme bewegingloosheid en stilte. Stilte voor de AmenRa-storm die even krachtig is als de beelden. Vanfleteren hielp eerder al Roland Van Campenhout en Melanie De Biasio aan een MIA voor artwork. Scoort hij een hattrick met AmenRa?

Credits foto’s: Stephan Vanfleteren en Stefaan Temmerman

Meer info

Facebook

Twitter