De stemming is afgelopen, de winnaars van de MIA’s kom je te weten op 2 februari!

De genomineerden voor De MIA's zijn gekend!

Maar liefst 40 groepen en artiesten maken kans op een prestigieuze award tijdens deze jubileumeditie. 

De Vlaamse muziek- en showbizzjournalisten hebben per categorie vier genomineerden geselecteerd en jij bepaalt wie deze prijzen in ontvangst mag nemen. Stemmen kan vanaf nu.

 

Wie zijn de grote kanshebbers?

 

De heren van Bazart maken het meeste kans om als de grote slokop van de avond naar huis te gaan. Met zeven nominaties op zak kunnen de MIA’s een feestelijk sluitstuk worden van hun gouden jaar. 
 

Nederlandstalig zit duidelijk in de lift. Ook Tourist LeMC kaapt maar liefst vier nominaties weg. Het Zesde Metaal kan rekenen op drie nominaties. Frontman Wannes Cappelle is daarnaast ook genomineerd voor 'Auteur/componist'.
 
Ook voor het net opgerichte Warhaus wordt het een spannende avond. De band rond Maarten Devoldere (Balthazar) is eveneens drie keer genomineerd. Warhaus doet het daarmee even goed als Goose en Stan Van Samang.
 

In de categorie 'Hit van het jaar' zullen Tourist LeMCBazartMilow en Lost Frequencies het tegen elkaar opnemen. Nieuw is dat je op voorhand al kan stemmen voor je favoriet voor deze MIA der MIA’s. 
 

De MIA's worden uitgereikt op donderdag 2 februari tijdens een wervelende liveshow en jij kan erbij zijn. Heb jij je tickets al? 

 

Meer nieuws

De eerste namen voor de MIA’s zijn bevestigd: Bazart, Milow en Netsky zorgen mee voor een spetterende liveshow!

De genomineerden voor de felbegeerde MIA ‘Hit van het jaar’ zijn bekend!

 

Op 2 februari 2017 worden de Music Industry Awards – kortweg de MIA’s – van 2016 uitgereikt.